Den rutiga operaväskan

På väg till jobbet imorse fick jag syn på en kanske medelålders man som stod vid busshållplatsen med en påse runt handleden. Mindes plötsligt hur min far brukade släpa med sin en rutig liten kasse vart han än gick. Han å den rutiga kassen var som ler å långhalm. Han hade den precis på det där sättet, runt handleden å liksom greppade runt den. Hans förklaring till sättet att bära kassen var att det då var mycket svårare för eventuella ficktjuvar att sno den. De skulle ju få ett himla jobb att få loss den. Om de nu skulle vilja stjäla en sån ful liten kasse och om de nu skulle lyckas lägga vantarna på den så skulle de nog bli minst sagt besvikna över dess innehåll. Där i låg knappast hundra tusen i ovikta hundralappar utan snarare om jag vill minnas rätt en packe med ryvita. Minns att min far brukade fiska upp en skiva å ge när man kände sig lite småsugen på nåt. Syftet var kanske att hålla gnälliga, småhungriga ungar vid gott humör under den sedvanliga stadsrundan i skoaffärer varje lördag. Fast egentligen tror jag att det mest var för eget bruk. Beträffande den rutiga kassen så kallades den för "operaväskan". Jag tror att det var så att min far hade den med sig när han å min mor gick på opera. Hur snitsigt den nu kan vara med rutig kasse till kostym? Kan för min inre syn se hur min far istället för att ta med min mor till baren i pausen å generöst bjuda på ett glas rött, sträcker fram en ryvita som han tar fram ur den rutiga operaväskan..


Se det snöar!! Eller isfobi..

Så plötsligt kommer den: snön!! Äntligen dignar granarna av vit härlig snö, himlen blir sådär vackert rosa/blå, ungarna skrattar lyckligt i pulkabacken å det knarrar så där mysigt som det bara gör när man går på snö. Men med vintern kommer också halkan..
 Skäms nästan för att erkänna det, men jag är LIVRÄDD för is!! Är det inte lite pensionärsvarning när man trippar på små små steg med stirrig blick ner i marken på spaning efter eventuella isfläckar som man kan halka på? Jag vet inte ens hur denna fobi för is plötsligt uppstått. Minns att jag en gång i min barndoms dagar åkte skridskor, ramlade och slog i handleden så den svullnade upp. Men den lilla incidenten kan väl inte ha bidragit till denna paniska skräck för isigt väglag? Minns en annan gång förra vintern när jag höggravid blev stående vid busshållplatsen efter att ha stigit av och blickade ut över en spegelblank parkeringsplats som jag var tvungen att passera för att komma hem (det var dessutom tövatten på isen å blåste medvind kan tilläggas). Då kan jag förstå att jag var rädd för att ramla! Jag hade ju någon därinne att skydda, men nu? Vet inte egentligen vad det är jag är rädd för..tanken på att man ju faktiskt kan ramla eller själva ramlandet? Eller kanske det där glidandet på en hal isfläck är värst? När man nästan tappar fotfästet å tror att man ska ramla men inte ramlar. Snacka om psykologisk avrättning! Funderar på om inte denna isfobi härstammar i rakt nedstigande led från min mor, om nu rädsla för is kan vara genetiskt betingat? Ser för min inre syn hur hon försiktigt tar sig fram, iförd vita snowjoggers med broddar, blint stirrandes i backen å ideligen frågandes mig om väglaget: - Är det halt där? Kan man gå där? Tänk om jag ramlar! Får jag hålla i dig? Så lät hon mig gå före för å testa..
Lika bra att gilla läget och inhandla snowjoggers med broddar (finns snowjoggers fortfarande?) eller varför inte isdubbar! Så kan man ligga platt på marken å dra sig fram i önskad riktning..det vore nåt ;)

Vikta kaffefilter, den grå vardagens gissel..

Tänkte att jag skulle pröva på att skriva blogg, så detta är mitt allra första inlägg på min alldeles egna blogg =) Ska väl ta å presentera mig när jag ändå är i farten. Jag heter Sofia och bor i västra götaland tillsammans med min gubbe, katten Emil å vår lille son Charlie som är 11 månader. Så nu var det gjort. Klockan börjar närma sig läggdags för en yrkesarbetande mor så jag får nog sluta här för denna gången. Bifogar dagens lista över saker jag irriterat mig på:

1. Vikta kaffefilter. Så irriterande när man precis bryggt den där första hett efterlängtade koppen kaffe å upptäcker att den smakar blask.. 
2. Sura busschaffisar som inte hejar å sen rivstartar innan man satt sig till rätta så man flyger som en vante nerför gången å hamnar på första bästa plats som visar sig vara nummer tre på denna lista:
3.Trasiga bussäten

Hejsvejs å gonatt!!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!