Se det snöar!! Eller isfobi..

Så plötsligt kommer den: snön!! Äntligen dignar granarna av vit härlig snö, himlen blir sådär vackert rosa/blå, ungarna skrattar lyckligt i pulkabacken å det knarrar så där mysigt som det bara gör när man går på snö. Men med vintern kommer också halkan..
 Skäms nästan för att erkänna det, men jag är LIVRÄDD för is!! Är det inte lite pensionärsvarning när man trippar på små små steg med stirrig blick ner i marken på spaning efter eventuella isfläckar som man kan halka på? Jag vet inte ens hur denna fobi för is plötsligt uppstått. Minns att jag en gång i min barndoms dagar åkte skridskor, ramlade och slog i handleden så den svullnade upp. Men den lilla incidenten kan väl inte ha bidragit till denna paniska skräck för isigt väglag? Minns en annan gång förra vintern när jag höggravid blev stående vid busshållplatsen efter att ha stigit av och blickade ut över en spegelblank parkeringsplats som jag var tvungen att passera för att komma hem (det var dessutom tövatten på isen å blåste medvind kan tilläggas). Då kan jag förstå att jag var rädd för att ramla! Jag hade ju någon därinne att skydda, men nu? Vet inte egentligen vad det är jag är rädd för..tanken på att man ju faktiskt kan ramla eller själva ramlandet? Eller kanske det där glidandet på en hal isfläck är värst? När man nästan tappar fotfästet å tror att man ska ramla men inte ramlar. Snacka om psykologisk avrättning! Funderar på om inte denna isfobi härstammar i rakt nedstigande led från min mor, om nu rädsla för is kan vara genetiskt betingat? Ser för min inre syn hur hon försiktigt tar sig fram, iförd vita snowjoggers med broddar, blint stirrandes i backen å ideligen frågandes mig om väglaget: - Är det halt där? Kan man gå där? Tänk om jag ramlar! Får jag hålla i dig? Så lät hon mig gå före för å testa..
Lika bra att gilla läget och inhandla snowjoggers med broddar (finns snowjoggers fortfarande?) eller varför inte isdubbar! Så kan man ligga platt på marken å dra sig fram i önskad riktning..det vore nåt ;)

Kommentarer
Postat av: ulf

du måste komma ur din skräck... tror på att möta sin fruktan genom att ramla... ramla lätt. med mening sen testa olika falltekniker... judo e kanske nåt för dej kanske

Postat av: Sister Sista Sizzy

Isbubbar HA HA HA vad rolig du är!!!! :-)
Nämen, int visste ja at du va så rädd tä å ramlä!
Tocknä Kulla-lilla, du då! Men förstår hur du känner det...
Jag hade en släng av sån där halkrädsla när jag var gravid första gången. Och jag KÖPTE faktiskt broddar tom. Men blev lättare irriterad på dem eftersom det var ett hærk (norskt uttryck) att få på de j-la broddarnas tajta gummiband över vinterstövlarna när man begåvats med norra Europas största gravidmage. Plus att de klapprade så det hördes till Akershus när jag gick in i foajen på mitt jobb med dem. Så jag gav upp det och...så försvann rädlan bara.
...mmm, du är absolut påverkad hemifrån. Kommer ihåg att inte bara vår moder, men vår mormor också led av det där. Håller nog med Uffe, du borde nog öva dig att ramla lite snyggt här och var. Hyr en Papphammar-film och sätt igång du.

2007-01-25 @ 21:35:00
URL: http://lusekofta.blogg.se
Postat av: Charlotte

Framför allt skulle det vara roligt att träna sig på att falla. Ungefär som värsta 007-agenten. Jag skulle också vilja göra det. Faller ofta och faller roligt, har jag förstått från mina barn, men faller jag SNYGGT? Det är frågan =)

2007-01-29 @ 20:26:34
URL: http://www.ansgarssyskon.blogg.se
Postat av: Charliesmamma

Ja man kanske skulle madrassera sig helt, trä på en tjock madrass över kroppen. Då skulle man nog våga falla..Eller börja nån kurs i å falla.

2007-01-31 @ 07:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback